Selecteer een pagina

Gezocht!

Service-engineer koeling

Voor een opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Service-engineer koeling.

Jouw profiel

N

‘vakbewame sleutelaars’

N

ruime ervaring in het onderhouden en/of repareren van koelinstallaties; ervaring met waterinstallaties is een pré

N

sterk ontwikkeld gevoel voor dienstverlening

N

in staat om, na een inwerkperiode en eventuele bijscholing, zelfstandig te werken in binnen- en buitenland

N

bereidheid tot het ‘draaien’ van weekeindediensten

N

redelijke beheersing Engelse taal

Omschrijving

 

De service-engineer Koeling/Water is verantwoordelijk voor het assembleren, het installeren, het inbedrijfstellen, het onderhoud, de reparatie en het keuren van koel- en water installaties, zoals scherfijsinstallaties, , slurry-ijsinstallaties, koel- en vriessystemen, reverse osmosis watermakers, bilgewaterreinigers en waterbehandelingssystemen.

Het werk van de service-engineer speelt zich deels af op locatie, doorgaans een binnenlandse werf, en deels in de werkplaats van het bedrijf. Werkzaamheden in het buitenland (Europa) komen soms voor.

Wat wij bieden

 

 • bij gebleken geschiktheid in dienst van opdrachtgever
 • prettige werksfeer, ‘met elkaar mentaliteit’
 • dynamische, internationale werkomgeving
 • ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • een goed salaris, in overeenstemming met opleiding en ervaring
 • vergoeding voor overwerk, weekend, buitenland
 • bedrijfsauto

Eigenschappen

 

 • leergierig
 • nauwgezet
 • reislustig
 • zelfstandig
 • makkelijk in de omgang

Opleidingsniveau

 

 • MBO werk- en denkniveau
 • bij voorkeur een afgeronde opleiding werktuigbouw of installatietechniek
 • kennis van electrotechniek is een pré

Standplaats

Zaltbommel

Over de opdrachtgever

Onze opdrachtgever (sinds 1963) is een maritieme dienstverlener pur sang. Het bedrijf helpt scheepswerven en scheepseigenaren in binnen- en buitenland bij de aanschaf van maritieme installaties. Daarnaast heeft de organisatie een serviceorganisatie die 24/7 bereikbaar en beschikbaar is. De service-engineers zijn zelfstandig werkende  professionals die beschikken over vakmanschap en gedrevenheid.

Nadere toelichting

Functie, voornamelijk gericht op installeren, onderhouden, repareren, reviseren en/of service verlenen aan koeltechnische en aanverwante apparaten/installaties waarbij een veelheid aan technieken voorkomt en het uitvoeren van alle, niet met name genoemde werkzaamheden die tot de taakstelling gerekend kunnen worden.

Regelmatig omschakelen van object, installatie, techniek of bewerking. Eventueel onderbrekingen voor urgente storingen; haastwerk en tijdsdruk komen regelmatig voor.

Bepaalde elementen van het werk vragen een sterke concentratie en accuratesse.

De uitoefening van de functie en de daarbij noodzakelijke accuratesse vereist een MBO-niveau en vakgerichte cursussen, te weten: elektrische, koeltechnisch, waterbehandeling, meet- en regeltechniek. Een juiste uitoefening van de functie vraagt tevens: het correct bijhouden van de voortgangscontrole van de opdracht, het correct invullen van monteurs- en materiaallijsten, opname/registratie van meer- en minderwerk en het beheer van verstrekt materiaal, materieel en gereedschap.

Een redelijke kennis van E/D gericht op techniek is vereist.

Grote mate van vrijheid om eigen werkvolgorde te bepalen, bespreekt deze eventueel met de Manager Service. Bepaalt binnen het kader van de opdracht zelf de wijze van uitvoering volgens wensen van de klant, reikt deze eventueel alternatieve mogelijkheden aan.

De problemen zijn van zeer uiteenlopende aard en vereisen feeling, initiatief en vindingrijkheid, mede op basis van een jarenlange ervaring.

Verricht reparatie- en revisiewerk geheel zelfstandig, beoordeelt zelf wat gerepareerd of vervangen moet worden. Storingen worden op basis van eigen inzicht verholpen. De praktische en vaktechnische problemen zijn doorgaans in overeenstemming met de opleiding. Veelal is op de werkplek geen toezicht, advies is wel te krijgen.

Wederzijdse informatie van en naar de leiding is van wezenlijke betekenis voor het functioneren. Eventueel functioneel leidinggeven aan meerdere monteurs.

Solliciteren - profiel service-engineer koeling